Wandelbos-Noord, een gezellige multi-culti buurt
Wandelbos-Noord bevindt zich in het hart van Tilburg West en telt bijna 6000 inwoners. Het is een thuis voor vele mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen. De kleurrijke wijk is volop in ontwikkeling en wordt omgeven door het prachtige groen van het Wandelbos.
Ontmoetingsplaats voor bewoners, door bewoners
Wist je dat al onze activiteiten bedacht en georganiseerd worden door buurtbewoners? Daarmee is De Reinevaer niet zomaar een huis van de wijk. We zijn voor vele buurtbewoners een tweede thuis, een verlenging van de eigen huiskamer. Wij hebben oog voor elkaar en maken echt verbinding met elkaar. Dat maakt het uniek en juist zo leuk. Wil je iets organiseren met de wijk en voor de wijk? Doe-activiteiten, knutselen, spel, bewegen, bedenk het maar! We zetten er samen onze schouders onder. Alle initiatieven uit de wijk zijn (in overleg) van harte welkom!
De Reinevaer, een gebouw met historie en karakter
Veel buurtbewoners kennen De Reinevaer als het voormalige wijkcentrum Kievitslaer. Het is van origine dus echt een gebouw van de wijk. Dat het gebouw een maatschappelijke bestemming en functie heeft, merk je meteen als je binnen komt. Het is ruim, uitnodigend, toegankelijk en er gebeurt van alles.
Er is veel mogelijk in ons gebouw. Het is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een invalidentoilet aanwezig. Ook aan de kleintjes is gedacht; we hebben een kinderhoek met speelgoed en spelletjes en er is een kindertoilet aanwezig. Heb je een leuk idee voor een activiteit? Wij komen graag in contact met je om de mogelijkheden door te nemen. We hebben meerdere activiteiten ruimtes waar het kan plaatsvinden.
In het gebouw van De Reinevaer vind je verschillende maatschappelijke partners, zoals Stichting Voor Elk Wat Wils, waarbij wordt gebreid en gehaakt voor het goede doel en Broodje Aap & Linke Soep, een intercultureel maal met een positief verhaal. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op de pagina onder het kopje ‘Partners’.
Sociale Veiligheid
Bij ons staat sociale veiligheid binnen de organisatie hoog in het vaandel. Om een veilige en respectvolle omgeving voor iedereen te waarborgen, hebben we een uitgebreid aannamebeleid en duidelijke gedragsregels opgesteld.
Daarnaast zijn we momenteel bezig met het opleiden van Vertrouwenscontactpersonen (VCP’s). Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers bij wie meldingen van grensoverschrijdend gedrag kunnen worden gedaan. Dit omvat onder andere pesten, intimidatie, agressie en discriminatie.
Onze gedragsregels en het aannamebeleid zijn beschikbaar op verzoek. Nieuwe vrijwilligers worden gevraagd deze gedragsregels te ondertekenen om onze gezamenlijke inzet voor een veilige en prettige omgeving te bevestigen.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om de benodigde documenten op te vragen.
4-Ogen Principe
Binnen onze organisatie hanteren wij het 4-ogen principe om de veiligheid van zowel onze vrijwilligers als de personen met wie zij werken te waarborgen. Dit principe houdt in dat er altijd minimaal twee volwassenen aanwezig zijn bij activiteiten en situaties waarbij direct contact is met kwetsbare personen, zoals kinderen, ouderen of mensen met een beperking.
Door het 4-ogen principe te implementeren, willen wij grensoverschrijdend gedrag voorkomen en een transparante en veilige omgeving creëren. Vrijwilligers worden geïnformeerd over dit principe tijdens hun introductie en zijn verplicht om zich hieraan te houden tijdens hun werkzaamheden binnen onze organisatie.
Het naleven van het 4-ogen principe is een belangrijke stap in onze gezamenlijke inzet voor een veilige en betrouwbare omgeving voor iedereen.
Team
Stichting De Reinevaer is er voor en door bewoners. Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen de stichting, bestaat er een dagelijks bestuur. Het bestuur stelt zichzelf graag voor.